Er din hjemmeside langsom? 6 tricks til at få din hjemmeside hurtig igen!

Du kender det helt sikkert selv. Du går ind på en hjemmeside, og det tager en evighed at loade indholdet. Din tålmodighed (eller mangel på samme) gør, at du hurtigt forlader hjemmesiden igen.

Ovenstående scenarie er gældende for mange brugere – også kunderne på din hjemmeside. Google estimere, at cirka 53% forlader en hjemmeside, hvis den ikke er indlæst indenfor 3 sekunder. Og det skal man naturligvis undgå. 

Jo mere indhold der er på en hjemmeside, både i form af kode, billeder og tekst, jo langsommere vil hjemmesiden loade, hvis man ikke tager nogle forholdsregler. 

Er du i tvivl om hastigheden på din hjemmeside? Test den her.

Her får du 6 gode råd til, hvordan du selv kan undgå en langsom hjemmeside, samt øge hastigheden på din eksisterende WordPress hjemmeside. 

1. Undgå for mange (og unødvendige) plugins

Når man bygger en WordPress hjemmeside, er plugins en stor del af processen. Men det kan også være en del af problemet, når det kommer til hastigheden. 

En fejl som mange ofte begår er at installere mange plugins, selvom opgaven kan løses med langt færre. I de fleste tilfælde kan man enten løse opgaven helt uden et plugin, eller man kan finde et plugin som kan løse flere opgaver (og dermed undgå at have plugin til hver opgave). 

Samtidig er det også vigtigt, at man vælger plugins, der er godt udviklet. Forstået på den måde at et dårligt udviklet plugin, kan være med til at sløve din hjemmeside. Hvis du er i tvivl om det er tilfældet, kan du køre en hastighedstest med det pågældende plugin henholdsvis deaktiveret og aktiveret og sammenligne resultaterne. 

2. Upload billederne i den rette størrelse

Billeder på hjemmesiden er med til at sænke hastigheden. Derfor er det vigtigt, at man ikke uploader billederne i for store størrelser. En god tommelfingerregel er, at man uploader billedet i den størrelse, som det skal bruges.

Når du uploader et billede til WordPress, bliver der automatisk genereret 4 forskellige versioner, så billedet kan vises i en passende størrelse.

  • Thumbnail (150 x 150 pixels)
  • Medium (max 300 x 300 pixels)
  • Large (max 1024 x 1024 pixels)
  • Fuld størrelse (Billedets originale størrelse ved upload)
 
I mange tilfælde vil dette være godt nok, men det er stadig en fordel, at tænker over størrelsen på de billede du uploader. Især hvis du har mange billeder på f.eks. på en webshop. Afhængigt af produktet, kan man fint nøjes med billeder i mindre størrelser, f.eks. 600×600.
 
Der findes flere gode hjemmesider, hvor du kan ændre størrelsen på billeder hurtigt. F.eks. Bulk Resize Photos
 

3. Brug et caching plugin

Et caching plugin hjælper med at øge loadtiden på din hjemmeside. Kort forklaret er caching en funktion, hvor data bliver gemt og genbrugt. Det gør det hurtigere at loade hjemmesiden. Hvis du er nysgerrig om at vide mere om caching, kan du læse mere om emnet hos WPbeginner.

Der findes mange plugins, som kan løse denne opgave. WP Rocket er en af de bedste løsninger på markedet. Dog findes den kun i en betalt version. Er du på udkig efter en gratis løsning, kan WP Super Cache anbefales. 

4. Komprimer billederne ved upload

Som skrevet længere oppe kan billeder være skyld i dårlig hastighed. Der findes flere løsninger på markedet, som kan komprimere billederne ved upload. Vær dog opmærksom på at hvis man komprimere billederne for meget, kan kvaliteten blive tydeligt dårligere. Plugins som f.eks. Imagify eller Smush kan klare opgaven. Hvis du vil vide mere om emnet, kan du læse om det hos WPbeginner.

5. Brug et godt tema (og page builder)

Temaet kan være med til at sløve din hjemmeside. Det er især noget vi oplever med store temaer, hvor der er indbygget en ældre Page Builder løsning i temaet. Så er der nogle temaer som blot er opsat dårligt fra udviklerens side, og derfor resultere i en meget tung hjemmeside, der loader langsomt. 

Som udgangspunkt vil en page builder og et stort tema altid gøre din hjemmeside langsomt. Der placeres indhold på hjemmesiden, og det betyder, at der er mere, der skal loades. Nogle temaer og page builders skiller sig ud ved at være nemmere at hastighedsoptimere samt opsætte. 

Hos Komenti benytter vi altid Elementor kombineret med et af to temaer: Astra eller Hello Elementor. 

Af andre gode løsninger kan nævnes Divi (tema med page builder), OceanWP (tema) og Oxygen (page builder). 

 

6. Undgå overdreven brug af animationer

Jeg skal være den første til at indrømme, at animationer på en hjemmeside er flotte – når det gøres rigtigt. Men det er også med til sløve hastigheden på hjemmesiden, da det skal loades som alt andet på hjemmesiden. Derfor skal man passe på med at bruge alt for mange animationer på en side – alt med måde. 

Ovenstående er nogle hurtige tips til din hjemmeside, som du selv kan implementere. Hvis det alligevel driller, kan du altid tage kontakt til os. Vi tilbyder hastighedsoptimering af WordPress hjemmesider. 

Kontakt os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *